Torsdag d. 5. maj åbnede udstillingen Ekspressionisme & Skulpturer med maleren Gorm Eriksen og skulptøren Alan Hauge. Begge kunstnere var til stede på udstillingen og gæsterne fik lejlighed til at få en snak om farver, maleri og skulpturer samt baggrunden for værkernes tilblivelse.

Der var fuldt hus i galleriet og gæsterne fik set de mange smukke malerer og de eventyrlige skulpturer. Der blev og så tid til at se KINGO PLUS, med tidligere udstilleres værker.

Udstillinger kører frem til d. 1. juni.

Om Gorm Eriksen
Gorm Eriksen er født i 1940 i København, uddannet litograf og studeret på Den Grafisk Højskole.

Maler oliemalerier, kobbertryk monotypier og litografier.

Gorm Eriksen har malet og udstillet i mange år. Musikken har en stor betydning for Gorm Eriksen. Når der arbejdes i atelieret, strømmer der klassisk musik ud af højttalerne. De store operaer af Verdi og Rossini, de klassiske værker af Bach, Mozart og Beethoven og mere moderne stykker som Stravinsky og Carl Nielsen, men alt har hans interesse. Det er også musikken, der starter hvert billede. En bestemt klang sætter et aftryk i sindet, penslen stryger sit første spor på lærredet og maleriet er begyndt. Derefter handler det om at finde en dynamisk ligevægt i billedet, så det ikke lukker sig, men ånder frit og åbent.

Gorm Eriksens billeder antyder, at såvel stille meditative tanker som store metafysiske kræfter er på spil. Kræfter, som har med krop og sjæl, med natur sammensætning, indre syner, farveglæde og intuition at gøre. Og så naturligvis den evne til at på kompositionerne til at sidde lige i øjet, som mange års erfaring har givet ham.

Gorm Eriksen har udstillet sine værker siden 1974. 

Om Alan Hauge
Alan Hauge fortæller: Jeg har en traditionel uddannelse indenfor det litografiske håndværk og fulgte med den tekniske udvikling som mediegrafiker.

Jeg er autodidakt kunstner og jeg har i mange år arbejdet med foto og digital art. I dag er det mest maleriet og skulpturer der er fokus på. Kan ses på www.alans.dk

Mine skulpturer fremstiller jeg i Powertex, træ og fiberbeton m.m. Jeg finder som regel selv på et design, f.eks. er mine træskulpturer inspireret at nogle grene jeg finder i haven, som jeg så samler til mine fantasivæsener.

Jeg kan lide at mine værker fortæller en historie. Men jeg lader tolkningen og oplevelsen stå åben til beskueren. Jeg lader det altid være op til den der ser at danne sig sin egen historie. Så jeg forsøger at holde tolkningen åben.

En stor tak til de mange gæster, der fandt tid til at besøge Galleri Kingo.

Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂