Carl Christian Tofte

Carl Christian Tofte f. 1969. Afgang fra Danmarks Designskole år 2000, institut for kommunikationsdesign

Carl Christian fortæller: Jeg er billedkunstner, illustrator og feltornitolog og har naturen som motiv i mere end én forstand. Min motivverden er hentet i naturen, men samtidig er der i min praksis et aktivistisk element: Nemlig det at synliggøre naturen, og bekæmpe dens anonymitet – bekæmpe “naturblindhed” – blandt andet ved at etablere naturen, også den oversete, i kunsten. En plads i kunsten er noget som altid har tilført værdi. Jeg arbejder desuden, i skrift, maleri og illustration, på at gøre den personlige naturoplevelse tilgængelig for den, som ønsker selv at opnå et kvalificeret forhold til naturen; et kvalificeret natursyn, om man vil.

Min praksis foregår i en vekselvirkning mellem iagttagelser- og arbejde i naturen, og arbejde i ateliéret med udgangspunkt i det erfarede. Jeg ønsker at få tilgang til dét jeg oplever, på det bevidste plan. I ateliéret er der mulighed for en analyserende metode, mens arbejdet i felten snarere er overvældende. Det er fysisk krævende og mentalt anstrengende, men samtidig fremtvinger denne arbejdsproces resultater, som jeg ikke havde troet mig i stand til at opnå. Det udvider mit kunstneriske udfaldsrum, ikke ud fra et bevidst mål, men ved at tilgængeliggøre løsninger, som jeg aldrig ville have valgt. Altså omtrent det modsatte af “konceptkunst”, men til gengæld et fuldkommen genuint kropsligt og mentalt udtryk, opnået ved at presse mig selv til den yderste grænse af min formåen. 

Ved at tegne og male i naturen opdager jeg, hvad det er, jeg ikke har set ved første øjekast. Ved at tvinge mig selv til på denne måde at stille spørgsmål, opnår jeg dybe oplevelser, om end jeg måtte arbejde med de mest ydmyge motiver. Dette er i øvrigt en oplevelsesmetode som alle kan praktisere, og som jeg aktivt har arbejdet med at introducere, senest under dette års Bloom Festival. Det behøver nemlig slet ikke handle om at lave flotte tegninger, men om at opleve. 

Blandt mine seneste arbejder er: Billedsuite af maritime dyr og planter til “Critical Coast”, bogudgivelse til “Coastal Imaginaries”, Den Danske Pavillon, Arkitekturbiennalen i Venedig 2023.

Danmarks Flagermus, illustrationer af alle Danmarks flagermus, Naturbeskyttelse.dk 2023

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Værker til salgUdstillinger


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂