Gorm Eriksen

Gorm Eriksen er født i 1940 i København, uddannet litograf og studeret på Den Grafisk Højskole.

Maler oliemalerier, kobbertryk monotypier og litografier.

Gorm Eriksen har malet og udstillet i mange år. Musikken har en stor betydning for Gorm Eriksen. Når der arbejdes i atelieret, strømmer der klassisk musik ud af højttalerne. De store operaer af Verdi og Rossini, de klassiske værker af Bach, Mozart og Beethoven og mere moderne stykker som Stravinsky og Carl Nielsen, men alt har hans interesse. Det er også musikken, der starter hvert billede. En bestemt klang sætter et aftryk i sindet, penslen stryger sit første spor p lærredet og maleriet er begyndt. Derefter handler det om at finde en dynamisk ligevægt i billedet, så det ikke lukker sig, men ånder frit og åbent.

Gorm Eriksens billeder antyder, at såvel stille meditative tanker som store metafysiske kræfter er på spil. Kræfter, som har med krop og sjæl, med natur sammensætning, indre syner, farveglæde og intuition at gøre. Og så naturligvis den evne til at på kompositionerne til at sidde lige i øjet, som mange års erfaring har givet ham.

Det gode ved Gorm Eriksens malerier er således, at man ikke behøves at tolke dem intellektuelt, men kan bruge sin medskabende fantasi og lade associationerne flyde frit. Med stort og berigende udbytte.

Gorm Eriksen har udstillet sine værker siden 1974. 

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Udstillinger


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂