Kate Piil


Hvis jeg skal beskrive mig selv med få ord, er det, at jeg ikke kan få nok af livet. Jeg er nysgerrig, arbejdsom og med masser af gåpåmod, samtidig med en vis følsomhed - især på andres vegne - hvor jeg i maleriet ofte beskriver hjemløse.

Det hele begyndte i 90erne; jeg fik undervisning i dekorationsmaling af Ellinor Nielsen, hvor jeg dekorerede skabe og dragkister med gamle mønstre fra Nationalmusset. I en periode på 5 år underviste jeg i dekorationsmaling på aftenskole, men de mange kunstformer interesserede mig så meget, at jeg måtte videreuddanne mig. Jeg startede på Birthe Jarlbæks malerskole i blomster og figurationer. Efterfølgende har jeg været nysgerrig på at arbejde med mange andre medier og måder at udvikle maleriet; såvel i det naturalistiske som i det abstrakte. I mit arbejde med det abstrakte maleri har malerredskabet stor indflydelse på resultatet - hvor farver og det grafiske kommer i fokus. Historien bag maleriet lader jeg beskueren forfatte og derved være en aktiv del af værket. Ved portrætmalerierne ynder jeg at finde en god historie at arbejde med og gøre det til et kunstnerisk eksperiment. Dette har jeg særligt lade komme til udtryk i mine kunstværker af hjemløse. Dyreportrætter på gamle glemte værker af andre kunstnere er også at finde i mit galleri, samt keramiske skulpturer hvor jeg modellerer historier fra hverdagen. Det sidste nye kunstneriske indslag er installationskunst.

Hvis jeg selv skal beskrive mit kunstneriske udtryk, vil det være store abstraktioner i fantastiske farver, der folder en anden verden ud af mig, hvor jeg viser min spontane side, efterfulgt af sirlige gennemarbejdede farveafdækninger for at slutte af med læderkant som indrammer værket smukt.

Jeg tager imod udsmykningsopgaver og udstiller gerne i kunstforeninger. Jeg har været på flere censurerede udstillinger, i kunstforeninger, samt gallerier - blandt andre Knud Grothe på Jægersborg Allé. Desuden var jeg modtager af Roskilde Avis’ Kunstpris 2016.

Jeg har mit store atelier i mit hjem ved Herringløse kun 15 min. kørsel fra Roskilde centrum. Dette åbner jeg gerne for besøgende ved aftale - gå til Kontakt for kontaktoplysninger.

Kanal Roskildes portrætreportage

https://www.youtube.com/watch?v=pDJwoo1Tzgs

“Kate Piil vandt Roskilde Avis´ pris for sit portræt af vagabonden Hardy under Roskilde Åben i Palæfløjen for nogle år siden.
Til åbne atelierdøre inviterer Kate Piil indenfor i sit hjem, hvor der både er billedkunst på væggene,
skrotkunst på gårdspladsen og installationskunst i baghaven.
Med sin samarbejdspartner Caroline Scheibel har Kate Piil desuden skabt et stort vægmaleri.”

- Kanal Roskilde

Fra Erik Schwarzbart

Erik Schwarzbart, som selv er kunstner og grafiker og har arbejdet med mange kunstnere igennem hans virke netop som grafiker og beskriver Kate Piils kunst således:

"Vi må næsten sætte åndedraget på standby et øjeblik, når vi står foran Kate Piils billeder, både når hun er helt abstrakt og når hun er naturalistisk.

I abstraktionerne bliver vi mødt med voldsomme, ekspressive farver der ofte er spartlet på i dynamiske brede linjer. Hun er ikke bange for at lade stærke fluorescerende farver springe ud af billederne og gribe fat i publikum. Det er billeder med et højt energiniveau, som kun kan laves af en kunstner, der selv har en tilsvarende energi.

Kate kan godt lide store formater, og det gør sig også gældende når hun skildre både dyr og mennesker.

Det er ikke kun lærrederne der er store, men motiverne skildres ofte i "oversize" forstørrelser, så vi overvældes af en detaljerigdom, som vi sjældent har været tæt nok på til at opleve før.

Hendes farvebrug i mange forskellige lag giver utroligt levende flader og nuancer, som fortæller om en stor kærlighed til dyr og mennesker.

I øjeblikket har Kate Piil atelier i KunstSmedjen på Musicon i Roskilde. Det har hun haft et par år. Som besøgende til udstillinger eller musikarrangementer kan man ikke undgå at blive fanget af Kates storslåede kunst."

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Udstillinger


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂