Mette Hansgaard

I sensommeren 2022 deltog Mette i en kunst- og klimaekspedition til Grønland. Her havde hun maleri og staffeli med på Indlandsisen, hvor hun sammen med en gruppe forskere, fik mulighed for at lave en kunstevent som symbol på isafsmeltningen i Grønland. Undervejs skulle gruppen vandre 15 km ned af bjerget mellem isens labyrint af smelteris og isspalter. Det er der kommet en række nye malerier ud af. Nogle af malerierne har været udstillet på 4 forskellige censurerede udstillinger i 2023.

Skoven har også stor betydning for Mette. Som frivilligt i en skovkampagne med at plante træer i Sydgrønland, har hun også deltaget med at plante træer. Træer er nemlig også en vigtig del af kunstnerens inspirationskilder. Disse udtrykkes som birkeskove med fortællinger og igennem livets træ.

”Træer binder som bekendt CO2 i jorden, og derfor er det unikt at deltage i sådan et projekt, hvor man kan være med til at gøre en forskel for klimaet, siger Mette Hansgaard”

Om Kunstneren Mette Hansgaard

I hendes unge dage har hun tidligere modtaget legater fra Solarfonden, Emma og Frederik Kraghs mindefond, Til projektet om miljø, forskning og teknologi har hun i år 2000 modtaget kunstlegater fra Lund/Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond i forbindelse med kunstudstillinger som havde videnskab som tema. Har du lyst til at støtte Mette med et legat, så hun kan komme retur til Grønland og undervise i akvarel i en periode, så kan du kontakte kunstneren.

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Værker til salg


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂