Rikke Holler

ÆSTETISKE OG SANSELIGE MALERIER

Sådan fortæller den fynske maler Rikke Holler om sine billeder: I mine poetiske, figurative billeder er kunsten for mig at ramme noget universelt for følelsen, så beskueren genkender den ud fra hvad han/hun har med i bagagen af de forskelligartede oplevelser, der former mennesker. Det kan være længsel, sorg, melankoli, generthed, henførthed, drømme, samhørighed, kærlighed, erotisk inderlighed, ensomhed, sårbarhed. Jeg forsøger at male disse følelser så tydeligt i mine malerier, så der bliver tale om en emotionel kommunikation mellem beskueren og mig – i kraft af den spejling, som netop foregår.

Man vil gerne have vidner til sit liv. Det maleriske udtryk er for mig et sprog. Som produkt er det i sig selv ingenting værd hvis ikke læreprocesserne i at udtrykke mig malerisk og andres oplevelse af mine billeder, er så mangfoldige, at jeg får lyst til at afprøve og udforske nye stemninger og teknikker, som også andre kan spejle sig i. Det sker, når jeg deler min kunst med andre, for DETTE ER FOR MIG SKABERGLÆDE. Det er i sig selv en spændende proces at få sat ord og billeder på følelser. Poesien kommer vist tættest på det grundlæggende skabende princip i det billedmæssige udtryk, der tit har overskridende processer som baggrund og mål i modsætning til vores almindelige kommunikation, der har regelbundet karakter.

Har tit den glæde at lave et lille digt, ud fra interesserede menneskers forslag til titler og fornemmelser – et digt, som egentlig burde hænge ved mine billeder for ligesom at gøre dem helt færdige.

Jeg benytter mig af blandings teknikker, anvender almindelig akrylpensel og digital pensel arbejder på skift på lærred og mobil. Mine malerier er derfor oftest et mix af akryl, tryk og poscamaling på lærred og blændramme. Anvender kun lysægte farver. – Modtager gerne bestillingsarbejde af portrætter, landskaber, dyr, symboler eller datoer, der betyder noget for dig og indarbejder disse ting i et maleri, du kan lide, så maleriet får et helt personligt præg.

ALLE mine malerier er UNIKA kunst. ”Kan man end ikke i tanken skabe en smuk verden, bliver den aldrig skabt”

BESKRIVELSE AF RIKKE HOLLERS ARBEJDSPROCES

Jeg starter med et A3-karton, hvor jeg altid selv tegner ansigter og menneskekroppe i sort hvid med kul eller meget fortyndet sort akryl til jeg synes ansigterne eller kroppene har det udtryk eller den fortælling, som jeg ønsker og jeg ved skyggerne ligger nogenlunde rigtigt. Dette A3-ark fotograferer jeg med min mobiltelefon og tegner videre på det med digital pensel i et lille tegneprogram, der hedder sketch. På telefonen eksperimenterer jeg også med forskellige farver, som jeg let kan slette igen, hvis jeg ikke er tilfreds. Derefter printer jeg tegningen ud på A4 tegner og maler nu på dette A4 ark med almindelige akrylfarver og poscatusser – tager igen foto af papiret og tegner videre med digital pensel. Dette gør jeg rigtig mange gange for at få en lag på lag effekt. Når jeg er tilfreds med resultatet, får jeg det overført på lærred og blændramme i en Gislee kvalitet med lysægte farver med en garanti på 75 år. Disse store lærreder helt op til 80 gange 120 cm bemaler jeg så igen med almindelig akryl langt de fleste steder – tykt eller tyndt. Slutresultatet på lærred består altså af et mix af akryl, tryk og poscamaling. Til sidst ferniserer jeg billedet med Golden. En lang proces, men spændende at arbejde med. Jeg har undervist i maleteknikker i mere end 30 år, så dette at få eksperimenteret med mobilens og tablettens digitale pensler og få skabt nye billeder på denne måde, var en helt ny teknik for mig. Dette fascinerer mig, selvom det er mere tidskrævende.

Facebook: https://www.facebook.com/rikkehollerskunst/

Udstilling: https://gallerikingo.dk/udstillinger/

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Udstillinger


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂