Maj-udstilling

Født i 1947 i bygden Skàla på Færøerne. Medlem af BKF. Gunleif Grube debuterede i 1980 på Kunstnernes Efterårsudstilling, København. Siden Gunleif Grubes gennembrud for snart 30 år siden er det blevet til en lang række kunstbøger, TV-Portrætter og udstillinger på museer og førende gallerier i ind og udland. Bl.a. Tórshavn Kunstmuseum, Oldenburg Stadtsmuseum, Frederikshavn Kunstmuseum, Fanø Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Grand Palais Paris, Grosse Kunsaustellung Düsseldorf.

Den færøske maler Gunleif Grube er en moderne ekspressionist. Gunleif Grube siger at han bruger maleriet, som om det var et instrument han spillede på, hvor han spiller fra den dybe mørke bas til den lyse diskant, dette at bruge alle tonerne er en kunstnerisk nødvendighed, at begrænse sig koloristisk eller udtryksmæssigt efter diverse skiftende tidstrend kunne ikke falde ham ind. At være tro mod sit inderste er alt.

Der bor en ”poet” i den vilde maler Gunleif Grube, selv om han er mest kendt for sit pågående vilde maleri med eksplosiv kolorit, indeholder hans billeder næsten altid poetiske undertoner og mellemtoner. Man ser ofte poetiske blide farveovergange som støder op til de vilde farvemættede pastose kontraster, han blander ofte poesi og drama ind i det samme billede, andre gange er det rendyrkede drama eller poesien som står alene som det bærende udtryk. Forklaringen ligger i hans bevidsthed om at der ikke findes noget lys uden mørke, at der ikke findes noget drama uden poesi. Goethe talte om at farver opstår ved lysets møde med mørket, sådan er det også med de fleste af Gunleif Grubes værker, hans billeder opstår i mødet mellem lyset og mørket, mellem poesien og vildskaben, fra det brutale til det sensitive.

Udstilling

Starter:8. maj 2021
Slutter:2. juni 2021
Sted:Kingosvej 1A, 2630 Taastrup

Kunstnere

Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂