Helge Markussen


Er autodidakt billedhugger. Han laver skåle og skulpturer i forskellige stenarter, som granit, marmor og fedtsten og eksperimenterer med form og overfladestruktur. De abstrakte skulpturer er ofte bløde og organiske i formgivningen, mens skåle og fade for det meste er i enkle, stramme linjer, som giver et fint æstetisk udtryk.

Helge Markussen har altid været fascineret af stenskulpturer og fik chancen for at prøve at arbejde i fedtsten foråret 2016. Det var en succesfuld oplevelse for mig, som jeg har været bidt af siden. Han har i dag mit eget værksted i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

”Vi lige røre ved dem”, …. og det skal vi da også, for at få den fulde sansemæssige oplevelse af Helge Markussens stenskulpturer.
Ved første øjekast kan værkernes bløde former se ud som om de er lavet i et plastisk materiale, men når hånden rammer er vi ikke i tvivl.
Skulpturernes forskellige overflader fører os gennem skiftende sanseindtryk og temperamenter, med super glatte, ru, noprede og rytmisk rillede strukturer.

Helge Markussen var slet ikke bekendt med sit eget talent som skulptør. Men ved en workshop på Kunstskolen på Musicon fik han skabt en fedtstensskulptur der fascinerede andre og overraskede ham selv. Det var her stenen gik ham i blodet. Han fik hurtigt sit eget stenværksted, og gik straks over til de hårde stenarter som granit og diabas.

I formgivningen forholder Helge Markussen sig meget eksperimenterende. Han er i god dialog med sin sten, så stenens facon, struktur og farve kan være ret afgørende for værkets udformning.

Han har flere forskellige temaer i sin produktion. De abstrakte skulpturer er ofte i bløde former med forskellige overflader, der får skulpturen til at se ud som om forskellige sten-arter smyger sig legende ind i hinanden.

Han ynder også at arbejde med de helt enkle og stramme former, hvor flader og linjer giver en høj, næsten japansk æstetik. Det kan ofte være fade og skåle i granit og diabas der er forarbejdet så fint og tyndt, at det er svært at forstå at det er muligt i den grove sten.

Helge Markussen er stadig i starten af sin karriere som stenskulptør. Men med det professionelle og kunstneriske afsæt han har taget, har vi store forventninger til hvad det kan udvikle sig til.

Erik Schwarzbart
”MusiconArt”

Kunstner

Tag kontakt

Kunne du tænke dig at komme i kontakt med denne kunstner? Send os en besked og så skal vi nok formidle dit forespørgsel videre til kunstneren.


Udstillinger


Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂