Gunleif Grube og Helge Markussen

Gunleif Grube er født i 1947 i bygden Skàla på Færøerne. Medlem af BKF. Gunleif Grube debuterede i 1980 på Kunstnernes Efterårsudstilling, København. Siden Gunleif Grubes gennembrud for snart 30 år siden er det blevet til en lang række kunstbøger, TV-Portrætter og udstillinger på museer og førende gallerier i ind og udland. Bl.a. Tórshavn Kunstmuseum, Oldenburg Stadtsmuseum, Frederikshavn Kunstmuseum, Fanø Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Grand Palais Paris, Grosse Kunsaustellung Düsseldorf.

Den færøske maler Gunleif Grube er en moderne ekspressionist. Gunleif Grube siger at han bruger maleriet, som om det var et instrument han spillede på, hvor han spiller fra den dybe mørke bas til den lyse diskant, dette at bruge alle tonerne er en kunstnerisk nødvendighed, at begrænse sig koloristisk eller udtryksmæssigt efter diverse skiftende tidstrend kunne ikke falde ham ind. At være tro mod sit inderste er alt.

Om Helge Markussen
Er autodidakt billedhugger. Han laver skåle og skulpturer i forskellige stenarter, som granit, marmor og fedtsten og eksperimenterer med form og overfladestruktur. De abstrakte skulpturer er ofte bløde og organiske i formgivningen, mens skåle og fade for det meste er i enkle, stramme linjer, som giver et fint æstetisk udtryk.

Helge Markussen har altid været fascineret af stenskulpturer og fik chancen for at prøve at arbejde i fedtsten foråret 2016. Det var en succesfuld oplevelse for mig, som jeg har været bidt af siden. Han har i dag mit eget værksted i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

Udstilling

Starter:1. oktober 2022
Slutter:3. november 2022
Sted:Kingosvej 1A, 2630 Taastrup

Kunstnere

Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂