Oktoberudstilling: Det vilde kvindeunivers

Oktober måneds udstilling i Galleri Kingo,”Det vilde kvindeunivers” fortæller historien om Katja Dahl, en maler der har kvinder som sit omdrejningspunkt i sine stærke og følelsesmættede malerier. Galleriet viser samtidig unika smykker skabt af kunsthåndværkeren Bente Laursen samt smukke bronzeskulpturer af Flemming Jørgensen.

Om Katja Dahl
Katja Dahl har været kunstner hele sit liv, men det var først for 3 år siden, hun gik all in som kunstner og sagde sit job op som sygeplejesekretær. Hendes kunder favner bredt og interessen går især på hendes malerier af kvinder i fuld størrelse og af store intense ansigter. Malerierne er meget udtryksfulde, følelsesmæssige og sensuelle. ”Jeg bliver inspireret af kvinder, deres udseende og historier, men også mine egne følelser og oplevelser kan ses i værket. Jeg fantaserer og forestiller mig hvilke følelser, der gemmer sig bag mennesket. Det kan være velvære, nydelse, glæde, ro og balance, men også sorg, svigt, forvirring og hjælpeløshed,” forklarer Katja. Katja Dahl har sit eget Galleri Katja Dahl på Bjergegade i Helsingør.

Om Bente Laursen
Kunsthåndværkeren Bente Laursen skaber sine unika smykker i sølv, kobber og messing. Maler desuden både figurativt og abstrakt. Inspirationen kommer primært fra naturen og de omgivelser som hun færdes i. En idé til ét smykke giver ofte ideer til andre smykker. Bente er uddannet på Royal Copenhagen, hvor hun har malet og undervist i næsten 40 år.

Om Flemming Jørgensen
Flemming Jørgensen har de sidste 10 år arbejdet med skulpturer i materialerne bronze og afrikansk fedtsten, Mine primære motiver er organiske former og med inspiration fra den kvindelige krop. Flemming er uddannet stempelgravør bl.a. på Kunsthåndværkerskolen samt uddannet reklametegner på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. 

Udstilling

Starter:9. oktober 2021
Slutter:4. november 2021
Sted:Kingosvej 1A, 2630 Taastrup

Kunstnere

Tag fat i os

Vil du høre mere om galleriet eller ønsker du at høre om muligheden for at udstille dine værker?

Stil alle dine spørgsmål her, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vores nyhedsbrev

Kunne du tænke dig at få besked når der sker noget nyt i Galleri Kingo? Vi lover at vi ikke spammer dig 🙂